bewaar
Appelpannenkoek uit de oven
Appelpannenkoek uit de oven
bewaar

Appelpannenkoek uit de oven

Pannenkoek deluxe, zo lekker heb je ze nog nooit geproefd.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

Granny Smith appels

50 g

ongezouten roomboter

3 el

vloeibare honing

90 g

tarwebloem

1 mespunt

zout

4

middelgrote eieren

200 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • ovenvaste koekenpan

Pannenkoek deluxe, zo lekker heb je ze nog nooit geproefd.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Verhit de boter in de ovenvaste koekenpan. Voeg de honing toe en roer tot deze is opgelost. Bak de appelpartjes ca. 3 min. op middelhoog vuur.

2

Meng in een kom de bloem met het zout. Maak een kuiltje in het midden en voeg geleidelijk de eieren en melk toe. Klop met een garde tot een glad beslag. Schenk het beslag over de appels en zet de pan in de oven. Bak de pannenkoek in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Snijd in punten en serveer direct.