Oma's klassieke appeltaart

Advertentie
Ingrediënten
- 175 g ongezouten roomboter (koud)
- 1 middelgroot ei
- 300 g tarwebloem
- 200 g witte basterdsuiker
- 1 mespunt zout
- 4 Braeburn appels
- 3 Granny Smith appels
- 3 el griesmeel
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 100 g rozijnen
- 2 sneetjes tijgerbrood wit
Keukenspullen
- keukenmachine
- springvorm (Ø 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de boter in blokjes. Klop het ei los. Meng in een keukenmachine de bloem, ¾ van de basterdsuiker, boter, helft van het ei en het zout snel tot een samenhangend deeg. Verpak de deegbal in plasticfolie en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne schijfjes en meng met ⅔ van het griesmeel, de koekkruiden, rozijnen en de rest van de suiker.
- Rol op een met bloem bestoven werkvlak ⅔ van het deeg uit tot een ronde lap van ca. 26 cm doorsnede. Vet de springvorm in en bekleed met het deeg. Snijd de korst van het brood en snijd in kleine blokjes. Verdeel met de rest van het griesmeel over de bodem. Schep het appelmengsel in de taartvorm.
- Rol de rest van het deeg uit, snijd in repen en leg in een vlechtvorm op de appelvulling. Bestrijk het deeg met de rest van het ei. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur en 15 min. goudbruin.
combinatietip:
Lekker met een bol vanilleijs.

Appel-bessentaart bakken
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 410 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Oma's klassieke appeltaart
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oma's klassieke appeltaart
- 175 g ongezouten roomboter
- 1 middelgroot ei
Snijd de boter in blokjes. Klop het ei los.
- 300 g tarwebloem
- 150 g witte basterdsuiker
- 1 mespunt zout
Meng in een keukenmachine de bloem, basterdsuiker, boter, helft van het ei en het zout snel tot een samenhangend deeg.
Tip: of bloem met suiker mengen, met twee messen boter erdoor snijden en geheel daarna met koele hand tot deegbal kneden.
Verpak de deegbal in plasticfolie en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
- 4 Braeburn appels
- 3 Granny Smith appels
- 2 el griesmeel
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 100 g rozijnen
- 50 g witte basterdsuiker
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne schijfjes en meng met het griesmeel, de koekkruiden, rozijnen en de suiker.
- 2 g tarwebloem
- 2 g ongezouten roomboter
Rol op een met bloem bestoven werkvlak ⅔ van het deeg uit tot een ronde lap van ca. 26 cm doorsnede. Vet de springvorm in en bekleed met het deeg.
- 2 sneetjes tijgerbrood wit
- 1 el griesmeel
Snijd de korst van het brood en snijd in kleine blokjes. Verdeel met de griesmeel over de bodem. Schep het appelmengsel in de taartvorm.
Rol de rest van het deeg uit, snijd in repen en leg in een vlechtvorm op de appelvulling. Bestrijk het deeg met de rest van het ei.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur en 15 min. goudbruin.
combinatietip:
Lekker met een bol vanilleijs.