bewaar
Rode kool met appeltjes en puree uit de oven
Rode kool met appeltjes en puree uit de oven
bewaar

Rode kool met appeltjes en puree uit de oven

Maak van de klassieke combi rodekool met appel een hip vegagerecht met tofu.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
203waarderingen

Ingrediënten

4 personen

520 g

gekookte rodekool met appel

2

Elstar appels

3 el

vloeibare margarine

180 g

pittig gekruide tofu roerbakreepjes

2 zakjes

mix voor aardappelpuree

100 g

ongebrande walnoten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (inhoud ca. 1 1/2 liter)

Maak van de klassieke combi rodekool met appel een hip vegagerecht met tofu.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2

Vet de ovenschaal in en verdeel de rode kool hierin. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Verdeel de appels over de rode kool. Verhit de margarine in een koekenpan en bak de tofu 3 min. Verdeel de tofu over de appels. Bereid de puree met water volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de aardappelpuree over de tofu.

3

Hak de walnoten grof en strooi ze over de puree. Bak de schotel 20 min. in het midden van de oven.

tip

Puree maken

Instructievideo - 03:22 min.