bewaar
Boerenkoolschotel uit de oven
Boerenkoolschotel uit de oven
bewaar

Boerenkoolschotel uit de oven

Vega ovenschotel, mega lekker.

20 min. bereiden
20 min. wachten
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

gesneden boerenkool

1

ui

4 el

ongezouten roomboter

300 g

vegetarisch gehakt

600 g

mix voor aardappelpuree

150 g

gemalen oude kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2.5 liter)

Vega ovenschotel, mega lekker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Kook in een pan de boerenkool ca. 5 min. Giet de boerenkool af in een vergiet en laat uitlekken. Pel en snipper ondertussen de ui. Verhit in een koekenpan de helft van de boter en fruit ca. 2 min.

2

Voeg het vegetarische gehakt toe en bak ca. 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bereid de aardappelpuree met water, melk en de rest van de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Vet de ovenschaal in. Vul de schaal laag om laag met boerenkool, gehakt, puree en de helft van de kaas. Eindig met puree. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de schotel ca. 20 min in het midden van de oven.