bewaar
Boerenkool uit de oven
Boerenkool uit de oven
bewaar

Boerenkool uit de oven

10 min. bereiden
20 min. wachten
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels

olijfolie

2

rode uien

2 teentjes

knoflook

600 g

panklare boerenkool

4

gedroogde tomaatjes in olie

200 g

hüttenkäse

50 g

oude kaas

Dit heb je nodig

  • wok

  • hoge ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. In wok olie verhitten en ui met knoflook 1 min. fruiten. Boerenkool toevoegen en al omscheppend laten slinken. Tomaatjes erdoor scheppen en scheutje water toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Boerenkool overdoen in ovenschaal en hüttenkäse erover uitstrijken. Oude kaas erover strooien en schaal in oven schuiven. Gerecht in 15-20 min. goudbruin en gaar laten worden. Lekker bij gehaktballen of braadworst.

tip

algemeenDeze boerenkoolschotel wordt een compleet hoofdgerecht als u de boerenkool om en om met plakjes beetgare aardappel in de ovenschaal legt.