bewaar
Couscous met boerenkool
Couscous met boerenkool
bewaar

Couscous met boerenkool

25 min. bereiden
138waarderingen

Ingrediënten

3 el

olijfolie

2

uien

2 teentjes

knoflook

1 tl

chilipoeder

300 g

panklare boerenkool

200 g

couscous

50 g

rozijnen

600 ml

kruidenbouillon

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

In wok olie verhitten en ui en knoflook fruiten. Chilipoeder erdoor scheppen en even meebakken. Boerenkool in gedeelten toevoegen en in 15 min. al omscheppend laten slinken. Couscous en rozijnen door boerenkool scheppen en warme bouillon erbij schenken. Geheel al roerend aan de kook brengen. Pan van vuur nemen. Couscous 10 min. laten wellen en korrels daarna met vork losroeren. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker bij gehaktballen met jus of gestoofde hamlapjes.

tip

algemeenVoeg voor een wat smeuïger gerecht 250 ml extra bouillon toe of roer een klontje roomboter door de gewelde couscous.