bewaar
Roergebakken boerenkool met cervelaat
Roergebakken boerenkool met cervelaat
bewaar

Roergebakken boerenkool met cervelaat

20 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

olijfolie

200 g

cervelaatworst

2

rode uien

1 duopak

krieltjes

½ eetlepel

milde paprikapoeder

1 zak

panklare boerenkool

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

In wok olie verhitten en repen cervelaatworst in 2 min. al omscheppend knapperig bakken. Uit wok nemen en op bord scheppen. In overgebleven bakvet uipartjes en aardappeltjes 2 min. roerbakken. Paprikapoeder erdoor scheppen en 1 min. meebakken. Boerenkool in gedeelten aan aardappelmengsel toevoegen en al omscheppend laten slinken. Pas nieuwe portie boerenkool toevoegen als boerenkool redelijk geslonken is. Klein scheutje water toevoegen en boerenkool afgedekt nog 5 min. verwarmen, regelmatig omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Roergebakken boerenkool over vier borden verdelen. Cervelaatworst erop leggen.

tip

algemeenRoergebakken boerenkool met een oosters tintje. Roerbak partjes van 1 ui met 1 bakje gesneden kastanjechampignons en 1 teentje knoflook in plakjes in hete roerbakolie en schep er 300 g panklare boerenkool in gedeelten door. Laat de boerenkool al roerbakkend slinken. Breng de boerenkool op smaak met flink wat sojasaus en geef er mie bij.