Gegratineerde andijviestamppot
Een laagje gesmolten kaas maakt deze stamppot extra lekker.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g kroppen andijvie
- 250 g kastanjechampignons (bakje)
- 1 ui
- 2 el ongezouten roomboter
- 1 pak mix voor aardappelpuree voor stamppot (pak à 2 zakjes)
- 200 g gemalen belegen kaas
Keukenspullen
- ovenschaal (ca. 2 liter)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de andijvie in reepjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snipper de ui.
- Verwarm de grill voor. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en de champignons 5 min. Maak ondertussen de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Vet de ovenschaal in. Meng de puree met de andijvie en de helft van de kaas en schep het mengsel in de ovenschaal. Breng de champignons pittig op smaak met peper en zout. Verdeel de champignons over de stamppot en bestrooi met de rest van de kaas. Gratineer de schotel 3 min. onder de grill.

Pureren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 480 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 46 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 1.165 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Gegratineerde andijviestamppot
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegratineerde andijviestamppot
- 500 g kroppen andijvie
Snijd de andijvie in reepjes.
- 250 g kastanjechampignons
Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
Verwarm de grill voor.
- 2 el ongezouten roomboter
Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en de champignons 5 min.
- 1 pak mix voor aardappelpuree voor stamppot
- 100 g gemalen belegen kaas
Vet de ovenschaal in. Meng de puree met de andijvie en de kaas en schep het mengsel in de ovenschaal.
Breng de champignons pittig op smaak met peper en zout.
- 100 g gemalen belegen kaas
Verdeel de champignons over de stamppot en bestrooi met de rest van de kaas.
Gratineer de schotel 3 min. onder de grill.