bewaar
Slavink met frisse koolsalade en aardappeltjes
Slavink met frisse koolsalade en aardappeltjes
bewaar

Slavink met frisse koolsalade en aardappeltjes

Citroen en munt geven een fris accent aan de salade van witte en rodekool.

20 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

4

slavinken

900 g

aardappelschijfjes

1

citroen

15 g

verse munt

100 g

romige dressing

100 g

rozijnen

300 g

gesneden witte kool

300 g

gesneden rode kool

Citroen en munt geven een fris accent aan de salade van witte en rodekool.

Aan de slag

1

Verhit 1/4 van de boter in een koekenpan en bak de slavinken in 20 min. goudbruin. Keer regelmatig. Verhit ondertussen de rest van de boter in een andere koekenpan en bak de aardappelschijfjes 10 min.

2

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze grof. Meng het citroenrasp, het citroensap en de helft van de munt in een ruime kom met de dressing en rozijnen. Schep de witte- en rodekool erdoor. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.

3

Serveer de slavinken met de koolsalade en aardappeltjes en garneer met de rest van de munt.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.