Bio braad­worst met fris­se ven­kel­sa­la­de en kriel­tjes

Een braadworst hoeft niet altijd bij stevige winterkost. Hij is ook heerlijk bij een fris lentegerecht!

(6) waardeer
hoofdgerecht Een braadworst hoeft niet altijd bij stevige winterkost. Hij is ook heerlijk bij een fris lentegerecht! 4 personen
3 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de krieltjes en halveer ze. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook en kook hierin de ongeschilde krieltjes in 10 min gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Verhit ondertussen 2/3 van de olie in een koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 14 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Was ondertussen de bleekselderij en snijd in boogjes. Was de venkel en snijd de onderkant en het groen van de knol. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Laat de mandarijnen uitlekken. Meng de bleekselderij, venkel, mandarijn, veldsla, rozijnen en dressing in een grote kom en breng op smaak met peper.
  4. Verdeel de worst, krieltjes en de salade over de borden. Snijd de peterselie fijn en strooi over de salade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 15 2017

Bio braadworst met frisse venkelsalade en krieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bio braad­worst met fris­se ven­kel­sa­la­de en kriel­tjes

1
1
  • 1 kg krieltjes

Was de krieltjes en halveer ze.

2
2

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook en kook hierin de ongeschilde krieltjes in 10 min gaar. Giet af en laat goed uitlekken.

3
3
  • 2 el arachideolie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 14 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • 400 g braadworsten

Verhit de rest van de olie in de andere koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer regelmatig.

5
5
  • 1 stronk bleekselderij

Was ondertussen de bleekselderij en snijd in boogjes.

6
6
  • 1 venkelknol

Was de venkel en snijd de onderkant en het groen van de knol. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke plakjes.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

7
7
  • 312 g mandarijnpartjes op lichte siroop
  • 150 g veldsla
  • 40 g blanke rozijnen
  • 50 g romige dressing

Laat de mandarijnen uitlekken. Meng de bleekselderij, venkel, mandarijn, veldsla, rozijnen en dressing in een grote kom en breng op smaak met peper.

8
8
  • 15 g verse peterselie

Verdeel de worst, krieltjes en de salade over de borden. Snijd de peterselie fijn en strooi over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.