bewaar
Koolsalade met ahornsiroop
Koolsalade met ahornsiroop
bewaar

Koolsalade met ahornsiroop

Met witte kool maak je zo een smaakvolle, kruidige wintersalade.

15 min. bereiden
30 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongebrande walnoten

2 tl

karwijzaad

75 ml

dragonazijn

75 ml

ahornsiroop

300 g

gesneden witte kool

2

Conference peren

10 g

verse platte peterselie

Met witte kool maak je zo een smaakvolle, kruidige wintersalade.

Aan de slag

1

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en rooster de walnoten 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Laat de pan op het vuur. Rooster het karwijzaad 2 min. Schenk de azijn en ahornsiroop erbij en breng aan de kook. Voeg de kool toe en warm 3 min. mee. Neem de pan van het vuur en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

2

Schil de peren, halveer in de lengte, verwijder het klokhuis met een lepel en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de blaadjes van de peterselie grof. Meng de kool met de peer en peterselie en bestrooi met de walnoten.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.