Sla­vink met mos­terd-dil­le­pu­ree

Zo maak je van een oer-Hollandse maaltijd nét even iets anders.

(35) waardeer
hollands hoofdgerecht Zo maak je van een oer-Hollandse maaltijd nét even iets anders. 2 personen
3 35

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een koekenpan. Bak de slavinken in 20 min. bruin en gaar. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Kook de groenten in 6 min. beetgaar. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd dille fijn en meng samen met de mosterd door de puree. Verdeel de mosterd-dillepuree, slavink, broccoli en bloemkool over borden. Bestrooi de groenten met de amandelen.

combinatietip:

Bak in het bakvet nog 2 uien in ringen goudbruin en serveer bij de slavink.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.115 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2014 week 03

Slavink met mosterd-dillepuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sla­vink met mos­terd-dil­le­pu­ree

1
1
  • 25 g ongezouten boter
  • 2 slavinken

Smelt de boter in een koekenpan. Bak de slavinken in 20 min. bruin en gaar.

2
2
  • 350 g bloemkool & broccoli

Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Kook de groenten in 6 min. beetgaar.

3
3
  • 1 el amandelschaafsel

Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 1 zakje mix voor aardappelpuree
  • 2 el verse dille
  • 1 el Limburgse mosterd

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd dille fijn en meng samen met de mosterd door de puree.

5
5

Verdeel de mosterd-dillepuree, slavink, broccoli en bloemkool over borden. Bestrooi de groenten met de amandelen.

combinatietip:

Bak in het bakvet nog 2 uien in ringen goudbruin en serveer bij de slavink.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.