bewaar
Vegan kebab van tofu en tempeh
Vegan kebab van tofu en tempeh
bewaar

Vegan kebab van tofu en tempeh

Door het krokante van tempeh en het malse van tofu te combineren, krijg je de perfecte vegan kebab!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
15waarderingen

Ingrediënten

4 porties

375 g

tofu naturel

250 g

tempeh

1 tl

zout

2 tl

uienpoeder

2 tl

gerookte paprikapoeder

2 tl

gemalen komijn

1½ tl

gemalen kurkuma (koenjit)

1 tl

gemalen kardemom

1 tl

gemalen kaneel

½ tl

gemalen kruidnagel

4 el

arachideolie

300 g

gesneden rodekool

3 el

appelciderazijn

½

komkommer

4

pitabroodjes

4 el

Jean Baton vegan mayonaise

¼ tl

knoflookpoeder

4 tl

srirachasaus

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Door het krokante van tempeh en het malse van tofu te combineren, krijg je de perfecte vegan kebab!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tofu uitlekken en snijd overlangs doormidden. Snijd in de breedte in plakken van een ½ cm. Snijd de tempeh overlangs doormidden. Snijd in de breedte in plakken van ½ cm. Meng het zout, de specerijen en olie door elkaar en meng de ene helft door de tofu en de andere helft door de tempeh. Zet 2 met bakpapier beklede bakplaten klaar. Verdeel de tempeh over de ene bakplaat en de tofu over de andere. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en krokant. Wissel na 10 min. de bakplaten om.

2

Meng ondertussen de rodekool met de azijn, breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in plakjes. Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de mayonaise met de knoflookpoeder en een paar druppels water. Snijd de pita’s open. Beleg met de vegan kebab, rodekool, komkommer en besprenkel met de mayonaise en sriracha.

tip

algemeenMaak dubbel of driedubbel zoveel van het specerijenmengsel en bewaar in een afsluitbaar potje of bakje.

algemeenGeen zin om zelf het specerijenmengsel te maken? Breng de tempeh en tofu dan op smaak met 3 el Baharat en wat zout.