Ve­gan ke­bab van tofu en tem­peh

Door het krokante van tempeh en het malse van tofu te combineren, krijg je de perfecte vegan kebab!

(2) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Door het krokante van tempeh en het malse van tofu te combineren, krijg je de perfecte vegan kebab! 4 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tofu uitlekken en snijd overlangs doormidden. Snijd in de breedte in plakken van een ½ cm. Snijd de tempeh overlangs doormidden. Snijd in de breedte in plakken van ½ cm. Meng het zout, de specerijen en olie door elkaar en meng de ene helft door de tofu en de andere helft door de tempeh. Zet 2 met bakpapier beklede bakplaten klaar. Verdeel de tempeh over de ene bakplaat en de tofu over de andere. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en krokant. Wissel na 10 min. de bakplaten om.
  2. Meng ondertussen de rodekool met de azijn, breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in plakjes. Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de mayonaise met de knoflookpoeder en een paar druppels water. Snijd de pita’s open. Beleg met de vegan kebab, rodekool, komkommer en besprenkel met de mayonaise en sriracha.

Tip:

Maak dubbel of driedubbel zoveel van het specerijenmengsel en bewaar in een afsluitbaar potje of bakje.

Tip:

Geen zin om zelf het specerijenmengsel te maken? Breng de tempeh en tofu dan op smaak met 3 el Baharat en wat zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Juli 2018

Vegan kebab van tofu en tempeh

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan ke­bab van tofu en tem­peh

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 375 g tofu naturel

Laat de tofu uitlekken en snijd overlangs doormidden. Snijd in de breedte in plakken van een ½ cm.

3
3
  • 250 g tempeh

Snijd de tempeh overlangs doormidden. Snijd in de breedte in plakken van ½ cm.

4
4
  • 1 tl zout
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1½ tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 4 el arachideolie

Meng het zout, de specerijen en olie door elkaar en meng de ene helft door de tofu en de andere helft door de tempeh.

5
5

Zet 2 met bakpapier beklede bakplaten klaar. Verdeel de tempeh over de ene bakplaat en de tofu over de andere.

6
6

Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en krokant. Wissel na 10 min. de bakplaten om.

7
7
  • 300 g gesneden rodekool
  • 3 el appelciderazijn

Meng ondertussen de rodekool met de azijn, breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • ½ komkommer
  • 4 pitabroodjes

Snijd de komkommer in plakjes. Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9
9
  • 4 el Jean Baton vegan mayonaise
  • ¼ tl knoflookpoeder

Meng de mayonaise met de knoflookpoeder en een paar druppels water.

10
10
  • 4 tl srirachasaus

Snijd de pita’s open. Beleg met de vegan kebab, rodekool, komkommer en besprenkel met de mayonaise en sriracha.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.