Wittebonensalade met tonijn
Deze lichte bonensalade kun je vooraf maken. Handige hap om mee te nemen dus.
Ingrediënten
4 personen
½
medium handsinaasappel
2 tl
dijonmosterd
5 el
olijfolie basilicum
2
sjalotten
20 g
verse platte peterselie
2
zoete puntpaprika's
720 g
witte bonen in pot
2 blikken
tonijnmoot in olijfolie
Aan de slag
Pers de sinaasappel uit. Meng hetsap, de mosterd en olie in een kom tot een dressing. Snipper de sjalot fijn en snijd de peterselie fijn. Roer de sjalot en peterselie erdoor.
Snijd de steelaanzet van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in vieren en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Spoel de uitgelekte bonen af. Meng de dressing met de paprika, bonen en uitgelekte tonijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Wittebonensalade met tonijn
Deze lichte bonensalade kun je vooraf maken. Handige hap om mee te nemen dus.

4 personen
505 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Pers de sinaasappel uit. Meng hetsap, de mosterd en olie in een kom tot een dressing. Snipper de sjalot fijn en snijd de peterselie fijn. Roer de sjalot en peterselie erdoor.
Snijd de steelaanzet van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in vieren en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Spoel de uitgelekte bonen af. Meng de dressing met de paprika, bonen en uitgelekte tonijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bereidingstip:Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor het serveren op kamertemperatuur komen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)½ medium handsinaasappel
2 tl dijonmosterd
5 el olijfolie basilicum
2 sjalotten
20 g verse platte peterselie
2 zoete puntpaprika's
720 g witte bonen in pot
2 blikken tonijnmoot in olijfolie