bewaar
Bruschette met 3 toppings
Bruschette met 3 toppings
bewaar

Bruschette met 3 toppings

Drie toppings op knapperig brood: bonenpuree, parmaham met aspergetips en mediterrane paté.

30 min. bereiden
7 min. oventijd
83waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

1

verse ciabatta

5 el

olijfolie basilicum

330 g

witte bonen in pot

1 tl

karwijzaad

2 takjes

verse tijm

100 g

groene aspergetips

75 g

parmaham

1 el

mediterrane tapenade

100 g

crèmepaté

3 takjes

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer of keukenmachine

  • grillpan

Drie toppings op knapperig brood: bonenpuree, parmaham met aspergetips en mediterrane paté.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de knoflook fijn en snijd het brood in sneetjes van 1 cm. Meng de helft van de knoflook met 2 el olie. Bestrijk hiermee het brood aan beide kanten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 7 min. in de oven. Keer halverwege.

2

Spoel de bonen af en laat uitlekken. Pureer voor de bruschette met bonenpuree de bonen met 2 el olie in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg het karwijzaad toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Beleg ? van de bruschette ermee. Bestrooi met de blaadjes van de tijm.

3

Verhit voor de bruschette met parmaham en aspergetips de grillpan op hoog vuur. Gril de aspergetips in 5 min. goudbruin en gaar. Besprenkel met de rest van de olie. Beleg ? van de bruschette met de parmaham en aspergetips.

4

Meng voor de bruschette met mediterrane paté de tapenade met paté. Beleg de rest van de bruschette ermee en garneer met blaadjes van de peterselie.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.