
Ingrediënten
2
rode paprika's
3 el
citroensap
6 el
olijfolie
100 g
groene aspergetips
1 blik
reuzenbonen
½ zakje
verse basilicum
1 teentje
knoflook
2 el
kappertjes
4
ansjovisfilets
4 plakjes
Parmaham
4 plakken
mortadella (vleeswaren)
1 bakje
verse sardinerolletjes
Dit heb je nodig
grillpan
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Paprika's in oven in 20 min. roosteren tot vel zwartgeblakerd is. In afgedekte kom of plastic zak 10 min. laten afkoelen. Grillpan verwarmen. In kom 2 el citroensap door 2 el olie roeren, aspergetips ermee bestrijken. In grillpan in ca. 4 min. bruin roosteren. Op schaal overdoen en rest van citroenolie erover sprenkelen, bestrooien met zout en peper. Reuzenbonen afgieten en mengen met 1 el citroensap, zout, peper, basilicum en 2 el olie. In kom knoflook, kappertjes en ansjovis mengen. Paprika's in vieren snijden, zaadlijsten verwijderen en velletjes eraf trekken. Ansjovismengsel over stukken paprika verdelen. Paprika oprollen en besprenkelen met 2 el olie. Paprika's, asperges en reuzenbonen nog minstens 15 min. laten staan, maar liefst langer.
Parmaham, mortadella en sardinerolletjes over vier grote borden verdelen. Paprikarolletjes, asperges en reuzenbonen ernaast scheppen.