bewaar
Antipasti
Antipasti
bewaar

Antipasti

1 uur 10 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

2

rode paprika's

3 el

citroensap

6 el

olijfolie

100 g

groene aspergetips

1 blik

reuzenbonen

½ zakje

verse basilicum

1 teentje

knoflook

2 el

kappertjes

4

ansjovisfilets

4 plakjes

Parmaham

4 plakken

mortadella (vleeswaren)

1 bakje

verse sardinerolletjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 225 °C. Paprika's in oven in 20 min. roosteren tot vel zwartgeblakerd is. In afgedekte kom of plastic zak 10 min. laten afkoelen. Grillpan verwarmen. In kom 2 el citroensap door 2 el olie roeren, aspergetips ermee bestrijken. In grillpan in ca. 4 min. bruin roosteren. Op schaal overdoen en rest van citroenolie erover sprenkelen, bestrooien met zout en peper. Reuzenbonen afgieten en mengen met 1 el citroensap, zout, peper, basilicum en 2 el olie. In kom knoflook, kappertjes en ansjovis mengen. Paprika's in vieren snijden, zaadlijsten verwijderen en velletjes eraf trekken. Ansjovismengsel over stukken paprika verdelen. Paprika oprollen en besprenkelen met 2 el olie. Paprika's, asperges en reuzenbonen nog minstens 15 min. laten staan, maar liefst langer.

2

Parmaham, mortadella en sardinerolletjes over vier grote borden verdelen. Paprikarolletjes, asperges en reuzenbonen ernaast scheppen.