Antipasti

italiaans
voorgerecht
4 personen
3
42
Advertentie
Ingrediënten
- 12 cherrytomaatjes
- 1 bakje mozzarella piccolo (125 g)
- 1 bakje pestodressing (a 100 g)
- 1 voorgebakken focaccia of ciabatta (brood)
- 100 g Parmaham
- 100 g mortadella (vleeswaren)
- 1 bakje sardinesfilets met olijven (100 g)
- 1 pot artisjokharten antipasti
Keukenspullen
- cocktailprikkers
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Cherrytomaatjes wassen. Mozzarellabolletjes laten uitlekken (als er minder dan 12 bolletjes in bakje zitten dan enkele grote bolletjes halveren). Aan cocktailprikkers elk 1 tomaatje en 1 bolletje mozzarella steken. Spiesjes naast elkaar in kommetje zetten. Pestodressing erover scheppen en ca. 30 minuten laten staan.
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Focaccia of ciabatta in 5 à 7 minuten knapperig bruin bakken. Sardines met olijven, artisjokharten en mozzarellaspiesjes op bord leggen. Parmaham, mortadella en in repen gesneden brood ernaast leggen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 610 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 36 g
- vet 38 g