bewaar
Antipasti misti
Antipasti misti
bewaar

Antipasti misti

Een plankje vol geluk! Heerlijk voor ieder moment van de dag.

20 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

8 personen

80 g

parmaham

170 g

gormas

200 g

gorgonzola piccante 48+

190 g

Grana Padano

250 g

cherrytomaten aan de tak

1 teen

knoflook

2 tl

rodewijnazijn

4 el

extra vierge olijfolie

1 tl

gedroogde oregano

390 g

artisjokharten

80 g

mortadella

7½ g

verse basilicum

250 g

LU minicrackers volkoren

Een plankje vol geluk! Heerlijk voor ieder moment van de dag.

Aan de slag

1

Haal de parmaham, gormas, gorgonzola en Grana Padano 15 min. voor serveren uit de koelkast. Op kamertemperatuur zijn ze het lekkerst.

2

Haal de tomaten los en halveer ze. Snijd de knoflook in heel dunne plakjes en verdeel over 2 kommetjes. Voeg aan 1 kommetje de wijnazijn en de helft van de olie toe. Meng de tomaten erdoor en laat even staan. Voeg aan het andere kommetje de oregano en de rest van de olie toe. Laat de artisjokharten uitlekken, snijd in kwarten en voeg toe aan de oregano-olie. Schep om.

3

Leg de plakken mortadella en parmaham mooi op een grote, platte schaal of borrelplank. Leg de gormas, gorgonzola en Grana Padano (met hun eigen (kaas)mes) ernaast.

4

Leg de burrata in een diep bord en schep de tomaten erbij. Garneer met de blaadjes van de basilicum. Bestrooi met (versgemalen) peper. Zet het bord met burrata en het kommetje met artisjokken ook op de schaal of plank. Serveer met de minicrackers.

serveertipLekker met brood, bijvoorbeeld ciabatta of focaccia