An­ti­pas­ti mis­ti

Een plankje vol geluk! Heerlijk voor ieder moment van de dag.

(0) waardeer
italiaans voorgerecht Een plankje vol geluk! Heerlijk voor ieder moment van de dag. 8 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de parmaham, gormas, gorgonzola en Grana Padano 15 min. voor serveren uit de koelkast. Op kamertemperatuur zijn ze het lekkerst.
  2. Haal de tomaten los en halveer ze. Snijd de knoflook in heel dunne plakjes en verdeel over 2 kommetjes. Voeg aan 1 kommetje de wijnazijn en de helft van de olie toe. Meng de tomaten erdoor en laat even staan. Voeg aan het andere kommetje de oregano en de rest van de olie toe. Laat de artisjokharten uitlekken, snijd in kwarten en voeg toe aan de oregano-olie. Schep om.
  3. Leg de plakken mortadella en parmaham mooi op een grote, platte schaal of borrelplank. Leg de gormas, gorgonzola en Grana Padano (met hun eigen (kaas)mes) ernaast.
  4. Leg de burrata in een diep bord en schep de tomaten erbij. Garneer met de blaadjes van de basilicum. Bestrooi met (versgemalen) peper. Zet het bord met burrata en het kommetje met artisjokken ook op de schaal of plank. Serveer met de minicrackers.

serveertip:

Lekker met brood, bijvoorbeeld ciabatta of focaccia

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Antipasti misti

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­ti­pas­ti mis­ti

1
1
  • 80 g parmaham
  • 170 g gormas
  • 200 g gorgonzola piccante 48+
  • 190 g Grana Padano

Haal de parmaham, gormas, gorgonzola en Grana Padano 15 min. voor serveren uit de koelkast. Op kamertemperatuur zijn ze het lekkerst.

2
2
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Haal de tomaten los en halveer ze.

3
3
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook in heel dunne plakjes en verdeel over 2 kommetjes.

4
4
  • 2 tl rodewijnazijn
  • 2 el extra vierge olijfolie

Voeg aan 1 kommetje de wijnazijn en olie toe.

5
5
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 el extra vierge olijfolie

Meng de tomaten erdoor en laat even staan. Voeg aan het andere kommetje de oregano en de rest van de olie toe.

6
6
  • 390 g artisjokharten

Laat de artisjokharten uitlekken, snijd in kwarten en voeg toe aan de oregano-olie. Schep om.

7
7
  • 80 g mortadella

Leg de plakken mortadella en parmaham mooi op een grote, platte schaal of borrelplank.

8
8

Leg de gormas, gorgonzola en Grana Padano (met hun eigen (kaas)mes) ernaast.

9
9
  • 7½ g verse basilicum

Leg de burrata in een diep bord en schep de tomaten erbij. Garneer met de blaadjes van de basilicum. Bestrooi met (versgemalen) peper.

10
10

Zet het bord met burrata en het kommetje met artisjokken ook op de schaal of plank.

11
11
  • 250 g LU minicrackers volkoren

Serveer met de minicrackers.

serveertip:

Lekker met brood, bijvoorbeeld ciabatta of focaccia

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.