bewaar
Gemengde crostini uit Toscane
Gemengde crostini uit Toscane
bewaar

Gemengde crostini uit Toscane

30 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ciabatta

1 pot

witte bonen

1 el

verse rozemarijn

1 teen

knoflook

4 el

olijfolie

½

citroen

2 plakken

Parmaham

4

gemarineerde artisjokharten

1 zakje

mini-mozzarella

4

zongedroogde tomaten

1 blikje

tonijn

¼

venkelknol

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • grillpan

Aan de slag

Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking, snijd het brood in 12 plakken en gril deze ca. 1 min. in de grillpan. Spoel de witte bonen in een zeef af met koud water. Doe de bonen in een kom, voeg de rozemarijn, knoflook en de olie toe. Maak er met de staafmixer een dikke puree van. Breng op smaak met wat citroensap en peper en zout. Besmeer 4 sneetjes brood met de bonenpuree en leg daar bovenop 1/2 plakje opgerolde Parmaham. Snijd de artisjokharten in parten en halveer de mozzarellabolletjes. Doe de artisjok, de mozzarella en de tomaten in een kom, schep door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het beleg over 4 sneetjes brood. Meng de tonijn met de venkel en verdeel over 4 sneetjes brood. Breng op smaak met citroensap en peper en zout. Leg op 4 borden elk 3 verschillende crostini.