bewaar
Crostini van de barbecue
Crostini van de barbecue
bewaar

Crostini van de barbecue

25 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2

roma tomaten

4 el

olijfolie

1 blik

artisjokharten

2 tl

balsamicoazijn

2 takjes

peterselieblad

1

ciabatta

6 blaadjes

basilicum

4 plakken

Prosciutto di Parma

Aan de slag

1

Pers 1 teen knoflook. Meng de helft ervan met de tomaten en 1 el olie in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Meng de artisjokharten, 2 el olie, de rest van de geperste teen knoflook, de azijn en de peterselie in een andere kom. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de ciabatta in 16 schuine plakken. Besprenkel met de rest van de olie. Snijd de tweede teen knoflook doormidden en wrijf het brood ermee in. Gril het brood op de barbecue in 4-5 min. goudbruin tot crostini's. Keer halverwege.

3

Verdeel het tomatenmengsel over 4 crostini's en bestrooi met het basilicum. Verdeel het artisjokmengsel over 8 crostini's. Beleg de laatste

4

crostini's met een plak ham. Serveer direct.

Barbecue aansteken

Instructievideo - 01:07 min.