bewaar
Meloensoep met basilicum
Meloensoep met basilicum
bewaar

Meloensoep met basilicum

20 min. bereiden
74waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2

galiameloenen

1 bakje

basilicum

6

ijsblokjes

4 el

olijfolie extra vierge

1 pakje

Prosciutto di Parma

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Halveer de meloenen, schep met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de meloenen in parten. Schil de parten en snijd ze in stukken. Pureer met de helft van het basilicum, de ijsblokjes en een mespunt zout tot een gladde soep. Voeg op het laatste moment de olie toe.

2

Verdeel de soep over 6 kommen. Scheur de ham in repen en verdeel over de kommen. Scheur de rest van het basilicum in stukjes en strooi over de soep.

tip

algemeenNiet voor de kinderen, maar wel lekker: met 2 el Pastis (fles 0.7 liter, slijter) of Pernod (fles 0.7 liter, slijter) krijgt deze soep een kruidig, anijsachtig accent.

Meloen snijden

Instructievideo - 01:38 min.