bewaar
Bruschetta mozzarella, tuinbonen en basilicum
Bruschetta mozzarella, tuinbonen en basilicum
bewaar

Bruschetta mozzarella, tuinbonen en basilicum

10 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

1

ciabatta

4 el

olijfolie

1 teen

knoflook

1 pak

fijne tuinbonen

3

ansjovisfilets

1 bakje

basilicum

1 zak

mini-mozzarella

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met 2 el olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met een 1/2 teen knoflook en leg ze op een schaal.

2

Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Kook de tuinboontjes 3 min. in water met zout. Giet af en spoel koud onder stromend water. Doe met de ansjovis, fijngesneden knoflook, de helft van het basilicum en 2 el olie in de keukenmachine en maal in 10 sec. tot een tapenade.

3

Halveer de mozzarellabolletjes. Verdeel de tapenade over de bruschette, leg de mozzarella erop en garneer met het achtergehouden basilicum. Bestrooi met peper en serveer direct.