bewaar
Bruschetta artisjok en olijf
Bruschetta artisjok en olijf
bewaar

Bruschetta artisjok en olijf

10 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

10 personen

1

ciabatta

4 el

olijfolie

1 teen

knoflook

1 blik

artisjokharten

1 tl

oregano

½ potje

zongerijpte Taggia olijven

1 potje

tomatentapenade

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met 2 el olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met een 1/2 teen knoflook en leg ze op een schaal.

2

Snijd ondertussen de artisjokharten in kwarten en leg ze in een schaaltje. Snijd de rest van de knoflook fijn. Voeg de rest van de olie, de fijngesneden knoflook, oregano en olijven toe aan de artisjokharten. Schep om en laat 5 min. marineren.

3

Besmeer de bruschette met de tapenade en verdeel de artisjokharten erover. Serveer direct.

algemeenTaggia-olijven zijn ook lekker als borrelhapje.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.