Carpaccio met artisjok en rucola
Carpaccio nieuwe stijl, met kruidige artisjokharten en zilte olijven.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g gemarineerde artisjokharten
- 40 g rucola
- 2 schalen dungesneden carpaccio met pecorino en truffeldressing (schaal 123 g)
- 90 g zongerijpte Taggia-olijven
Advertentie
Bereiden
- Halveer de grote stukken artisjok. Meng de rucola met de dressing uit de verpakking van de carpaccio en verdeel over de borden.
- Verdeel het vlees losjes over de rucola. Schep de artisjok erop. Bestrooi met de kaas en pijnboompitten uit de verpakking van de carpaccio. Strooi de olijven erover.
variatietip:
Met de olie waarin de artisjokken zitten, maak je een lekkere vinaigrette: meng 3 el olie met 1 el azijn.
variatietip:
Liever geen rucola? Dit gerecht is ook heerlijk met waterkers.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 160 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 600 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Carpaccio met artisjok en rucola
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Carpaccio met artisjok en rucola
- 150 g gemarineerde artisjokharten
- 40 g rucola
- 2 schalen dungesneden carpaccio met pecorino en truffeldressing
Halveer de grote stukken artisjok. Meng de rucola met de dressing uit de verpakking van de carpaccio en verdeel over de borden.
Verdeel het vlees losjes over de rucola. Schep de artisjok erop. Bestrooi met de kaas en pijnboompitten uit de verpakking van de carpaccio.
- 90 g zongerijpte Taggia-olijven
Strooi de olijven erover.
variatietip:
Met de olie waarin de artisjokken zitten, maak je een lekkere vinaigrette: meng 3 el olie met 1 el azijn.
variatietip:
Liever geen rucola? Dit gerecht is ook heerlijk met waterkers.