Carpaccio met rucola
Zo klaar, deze heerlijke Italiaanse klassieker.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 25 g pijnboompitten
- 1 el balsamicoazijn
- 5 el olijfolie extra vierge
- 60 g rucola (bakje a 30 g)
- 400 g carpaccio (vleeswaren)
Advertentie
Bereiden
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Laat op een bordje afkoelen. Klop in een kommetje azijn en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rucola in grove stukken. Schep in een kom de rucola en 1el dressing door elkaar. Spreid de carpaccio uit op de borden. Maal peper en zout erboven. Besprenkel met dressing. Strooi de pijnboompitten erover en leg de rucola in het midden erop.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 305 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 2 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 725 mg
- vezels 0 g
Ook te zien in
Carpaccio met rucola
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Carpaccio met rucola
- 25 g pijnboompitten
- 1 el balsamicoazijn
- 5 el olijfolie extra vierge
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Laat op een bordje afkoelen. Klop in een kommetje azijn en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 60 g rucola
- 400 g carpaccio
Snijd de rucola in grove stukken. Schep in een kom de rucola en 1el dressing door elkaar. Spreid de carpaccio uit op de borden. Maal peper en zout erboven. Besprenkel met dressing.
Strooi de pijnboompitten erover en leg de rucola in het midden erop.