Cris­py car­p­ac­cio

Cruchy variant op een bekende klassieker.

(77) waardeer
mediterraan voorgerecht Cruchy variant op een bekende klassieker. 4 personen
2 77

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met bakje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de dressing, kaas en pijnboompitten uit de verpakking van de carpaccio in het bakje van de staafmixer. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg samen met de mayonaise en het water toe aan het pijnboompittenmengsel. Pureer tot een dressing.
  2. Leg de helft van de rucola op de borden. Leg daarop een pappadum en verdeel de rest van de rucola erover.
  3. Leg de plakjes carpaccio erop en verdeel met een lepel de dressing erover in een streeppatroon. Halveer de bieslook en strooi over de carpaccio. Besprenkel met de olie en maal er zwarte peper over.

variatietip:

De pappadums kun je vervangen door 4 matzes (pak 200 g).

bewaartip:

De dressing kun je 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 290 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Crispy carpaccio

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cris­py car­p­ac­cio

1
1
  • 250 g carpaccio

Doe de dressing, kaas en pijnboompitten uit de verpakking van de carpaccio in het bakje van de staafmixer.

2
2
  • 30 g Parmigiano Reggiano
  • 2 el mayonaise
  • 2 el koud water

Rasp de Parmezaanse kaas en voeg samen met de mayonaise en het water toe aan het pijnboompittenmengsel. Pureer tot een dressing.

3
3
  • 40 g rucola
  • 4 Patak's pappadum naturel

Leg de helft van de rucola op de borden. Leg daarop een pappadum en verdeel de rest van de rucola erover.

4
4

Leg de plakjes carpaccio erop en verdeel met een lepel de dressing erover in een streeppatroon.

5
5
  • 10 g verse bieslook
  • 2 el extra vierge olijfolie

Halveer de bieslook en strooi over de carpaccio. Besprenkel met de olie en maal er zwarte peper over.

variatietip:

De pappadums kun je vervangen door 4 matzes (pak 200 g).

bewaartip:

De dressing kun je 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.