bewaar
Bruschette met paddenstoelentapenade
Bruschette met paddenstoelentapenade
bewaar

Bruschette met paddenstoelentapenade

Knapperig en kruidig mediterraan hapje voor bij de borrel, of als voorgerecht

25 min. bereiden
6 min. oventijd
49waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 tl

zeezout

1

ciabatta

4 el

traditionele olijfolie

1 teen

knoflook

2

sjalotten

400 g

paddenstoelenmelange

1 tl

zout

1 el

citroensap

50 g

zongerijpte Taggia-olijven

25 g

verse bieslook

3 el

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Knapperig en kruidig mediterraan hapje voor bij de borrel, of als voorgerecht

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de ciabatta in sneetjes van 1.5 cm dik. Besprenkel beide kanten van de sneetjes met 1 el olie en bestrooi met het zeezout. Bak de sneetjes brood (bruschette) op een rooster in de oven in 6 min. goudbruin en krokant.

2

Snipper de sjalot fijn en snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot 2 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Doe het paddenstoelenmengsel, de olijven, het citroensap en zout in de keukenmachine en maal fijn. Snijd de bieslook fijn en schep door het paddenstoelenmengsel.

3

Doe de paddenstoelentapenade in een kom en serveer met de bruschette. Schep een beetje crème fraîche op elke bruschette met tapenade.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.