bewaar
Focaccia-crostini met paddenstoelen
Focaccia-crostini met paddenstoelen
bewaar

Focaccia-crostini met paddenstoelen

20 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

8 porties

3 tenen

knoflook

2

sjalotten

200 g

paddenstoelen voor risotto

1

focaccia met rozemarijn & zeezout

5 el

milde olijfolie

100 g

geraspte pittige kaas 30+

7.5 g

verse platte peterselie

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalotjes. Wrijf de paddenstoelen schoon. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Snijd de focaccia in 8 plakken. Meng ⅗ van de olijfolie met ⅔ van de knoflook en besmeer de sneetje ermee. Rooster 6-8 min. In het midden van de oven goudbruin.

2

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit je sjalot en de rest van de knoflook 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paddestoelen en fijngesneden kruiden toe en bak 3-4 min. mee

3

Schep de paddenstoelen op de crostini en verdeel de kaas erover. Pluk de peterselie erboven. Serveer direct.

algemeenPittige knoflookolie: Houd je van pittig dan kun je voor deze crostini ook olijfolie extra vierge met knoflookaroma en chilipeper uit een fles nemen.

Focaccia-crostini met paddenstoelen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig