bewaar
Focaccia-crostini met paddenstoelen
Focaccia-crostini met paddenstoelen
bewaar

Focaccia-crostini met paddenstoelen

20 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

8 porties

5 eetlepels

(olijf)olie

3 teentjes

knoflook

1

focaccia

2

sjalotjes

1 bakje

paddestoelenmelange

zout en (versgemalen) peper

100 g

pittige kaas

2 eetlepels

verse peterselie

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. In kom 3 eetlepels olie en 2 teentjes knoflook door elkaar roeren. Focaccia in 8 plakken snijden. Plakken bestrijken met knoflookolie en op rooster in oven in ca. 6-8 minuten goudbruin en knapperig bakken. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten. Sjalotjes en rest van knoflook ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Paddestoelen toevoegen en op hoog vuur in ca. 3-4 minuten bruinbakken. Op smaak brengen met zout en peper. Paddestoelen op crostini scheppen. Kaas en peterselie erover strooien. Direct serveren.

algemeenPittige knoflookolie: Houd je van pittig dan kun je voor deze crostini ook olijfolie extra vierge met knoflookaroma en chilipeper uit een fles nemen.