bewaar
Bruschetta cherrytomaat en Parmezaan
Bruschetta cherrytomaat en Parmezaan
bewaar

Bruschetta cherrytomaat en Parmezaan

Oven aan en binnen 20 minuten serveren: Italiaans broodje met knoflook, cherrytomaten, rozemarijn en Parmezaanse kaas.

10 min. bereiden
8 min. oventijd
104waarderingen

Ingrediënten

10 personen

1

verse ciabatta

4 el

traditionele olijfolie

½ teen

knoflook

300 g

cherrytomaten

½ tl

gedroogde rozemarijn

50 g

Parmigiano Reggiano

Oven aan en binnen 20 minuten serveren: Italiaans broodje met knoflook, cherrytomaten, rozemarijn en Parmezaanse kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met de helft van de olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met de knoflook en leg ze op een schaal.

2

Halveer de cherrytomaten. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tomaten en de rozemarijn 3 min. Schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de bruchetta en schaaf de kaas erover. Serveer direct.