bewaar
Bruschetta cherrytomaat en Parmezaan
Bruschetta cherrytomaat en Parmezaan
bewaar

Bruschetta cherrytomaat en Parmezaan

Oven aan en binnen 20 minuten serveren: Italiaans broodje met knoflook, cherrytomaten, rozemarijn en Parmezaanse kaas.

10 min. bereiden
8 min. oventijd
106waarderingen

Ingrediënten

10 personen

1

verse ciabatta

4 el

traditionele olijfolie

½ teen

knoflook

300 g

cherrytomaten

½ tl

gedroogde rozemarijn

50 g

Parmigiano Reggiano

Oven aan en binnen 20 minuten serveren: Italiaans broodje met knoflook, cherrytomaten, rozemarijn en Parmezaanse kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met de helft van de olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met de knoflook en leg ze op een schaal.

2

Halveer de cherrytomaten. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tomaten en de rozemarijn 3 min. Schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de bruchetta en schaaf de kaas erover. Serveer direct.

Bruschetta cherrytomaat en Parmezaan

Oven aan en binnen 20 minuten serveren: Italiaans broodje met knoflook, cherrytomaten, rozemarijn en Parmezaanse kaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig