bewaar
Bruschetta Parmaham, vijgenjam en rucola
Bruschetta Parmaham, vijgenjam en rucola
bewaar

Bruschetta Parmaham, vijgenjam en rucola

10 min. bereiden
118waarderingen

Ingrediënten

10 personen

1

verse ciabatta

2 el

traditionele olijfolie

½ teen

knoflook

75 g

parmaham

100 g

vijgenconfiture

20 g

rucola

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met de olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met de knoflook en leg ze op een schaal.

2

Halveer ondertussen de plakken ham in de breedte en verdeel ze over de bruschette. Schep op alle bruschette een lepeltje vijgenconfiture. Verdeel de rucola erover en serveer direct.

algemeenMeng de rest van de rucola door een pastagerecht voor een knapperig en pittig accent.