Par­ma­ham met me­loen en per­zik

(82) waardeer
italiaans voorgerecht 4 personen
3 82

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de azijn en suiker in een steelpan al roerend aan de kook. Laat 2 min. koken tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen.
  2. Snijd 2 parten meloen per persoon en verwijder de pitten en schil. Halveer de perziken en verwijder de pit. Verdeel de meloen en perzikhelften over de borden en leg op elk stuk meloen en elke perzikhelft een plak ham. Druppel er wat azijnsiroop over en bestrooi royaal met peper.
  3. Snijd de ciabatta in sneetjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ciabatta op niet te hoog vuur in 2 min. goudbruin. Keer regelmatig.Serveer het brood bij de meloen en perzik.

variatietip:

Dit gerecht is ook lekker met nectarines.

video

Me­loen snij­den

Instructievideo - 01:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Parmaham met meloen en perzik

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Par­ma­ham met me­loen en per­zik

1
1
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 20 g kristalsuiker

Breng de azijn en suiker in een steelpan al roerend aan de kook. Laat 2 min. koken tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen.

2
2
  • 1 galiameloen
  • 2 verse perziken

Snijd 2 parten meloen per persoon en verwijder de pitten en schil. Halveer de perziken en verwijder de pit.

3
3
  • 150 g parmaham

Verdeel de meloen en perzikhelften over de borden en leg op elk stuk meloen en elke perzikhelft een plak ham.

4
4

Druppel er wat azijnsiroop over en bestrooi royaal met peper.

5
5
  • ½ verse ciabatta
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd de ciabatta in sneetjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ciabatta op niet te hoog vuur in 2 min. goudbruin. Keer regelmatig.

6
6

Serveer het brood bij de meloen en perzik.

variatietip:

Dit gerecht is ook lekker met nectarines.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.