bewaar
Parmaham met meloen en perzik
Parmaham met meloen en perzik
bewaar

Parmaham met meloen en perzik

10 min. bereiden
83waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 ml

balsamicoazijn

20 g

kristalsuiker

1

galiameloen

2

verse perziken

150 g

parmaham

½

verse ciabatta

2 el

traditionele olijfolie

Aan de slag

1

Breng de azijn en suiker in een steelpan al roerend aan de kook. Laat 2 min. koken tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen.

2

Snijd 2 parten meloen per persoon en verwijder de pitten en schil. Halveer de perziken en verwijder de pit. Verdeel de meloen en perzikhelften over de borden en leg op elk stuk meloen en elke perzikhelft een plak ham. Druppel er wat azijnsiroop over en bestrooi royaal met peper.

3

Snijd de ciabatta in sneetjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ciabatta op niet te hoog vuur in 2 min. goudbruin. Keer regelmatig.Serveer het brood bij de meloen en perzik.

tip

variatietipDit gerecht is ook lekker met nectarines.

Meloen snijden

Instructievideo - 01:38 min.