Me­loen met krui­dendres­sing en ham

(154) waardeer
voorgerecht 4 personen
4 154

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de meloen, verwijder de pitten en schil de meloen. Snijd de helften elk in 6 parten. Snijd de blaadjes van de takjes munt fijn en de bieslook fijn. Roer in een kommetje de honing, azijn, olie, peper, biesloos en munt (houd wat achter voor garnering) tot dressing. Breng op smaak eventueel met zout.
  2. Snijd de ham in brede repen. Verdeel de sla over bordjes. Leg de meloenparten erop en sprenkel de dressing erover. Verdeel de ham erover en garneer met de rest van de munt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in

Meloen met kruidendressing en ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­loen met krui­dendres­sing en ham

1
1
  • 1 galiameloen

Halveer de meloen, verwijder de pitten en schil de meloen. Snijd de helften elk in 6 parten.

2
2
  • 4 takjes verse munt
  • 10 sprietjes verse bieslook

Snijd de blaadjes van de takjes munt fijn en de bieslook fijn.

3
3
  • 1 tl vloeibare honing
  • 2 el balsamicoazijn
  • 5 el milde olijfolie
  • ½ tl versgemalen zwarte peper

Roer in een kommetje de honing, azijn, olie, peper, biesloos en munt (houd wat achter voor garnering) tot dressing. Breng op smaak eventueel met zout.

4
4
  • 100 g rauwe ham
  • 100 g slamelange

Snijd de ham in brede repen. Verdeel de sla over bordjes. Leg de meloenparten erop en sprenkel de dressing erover.

5
5

Verdeel de ham erover en garneer met de rest van de munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.