Ge­ma­ri­neer­de me­loen met ham

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(36) waardeer
bijgerecht 8 personen
4 36

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meloen in dunne plakken snijden, pitjes verwijderen en plakken schillen. Plakken in schaal leggen en port erover schenken. In koelkast meloen afgedekt minstens 1 uur laten marineren. Daarna plakjes meloen dakpansgewijs in midden van platte schaal leggen. Rode peper erover strooien. Plakjes ham dubbelvouwen en halveren. Plakjes per soort langs rand van schaal leggen. Garneren met blaadjes munt.

Tip:

Vers of gedroogd: Vervang verse rode peper door gedroogde chilipepertjes in een molentje en maal wat chilipeper boven de meloen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 3 g
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.