Gemarineerde meloen met ham

Advertentie
Ingrediënten
- 1 galiameloen
- 1 dl witte port
- 1 rode peper (in dunne reepjes)
- 100 g roomboterbraadham
- 100 g Yorkham (fume)
- 100 g rauwe ham
- 1 takje verse munt
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Meloen in dunne plakken snijden, pitjes verwijderen en plakken schillen. Plakken in schaal leggen en port erover schenken. In koelkast meloen afgedekt minstens 1 uur laten marineren. Daarna plakjes meloen dakpansgewijs in midden van platte schaal leggen. Rode peper erover strooien. Plakjes ham dubbelvouwen en halveren. Plakjes per soort langs rand van schaal leggen. Garneren met blaadjes munt.
Tip:
Vers of gedroogd: Vervang verse rode peper door gedroogde chilipepertjes in een molentje en maal wat chilipeper boven de meloen.
Advertentie