bewaar
Gemarineerde meloen met ham
Gemarineerde meloen met ham
bewaar

Gemarineerde meloen met ham

10 min. bereiden
1 uur wachten
38waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

galiameloen

1 dl

witte port

1

rode peper

100 g

roomboterbraadham

100 g

Yorkham

100 g

rauwe ham

1 takje

verse munt

Aan de slag

Meloen in dunne plakken snijden, pitjes verwijderen en plakken schillen. Plakken in schaal leggen en port erover schenken. In koelkast meloen afgedekt minstens 1 uur laten marineren. Daarna plakjes meloen dakpansgewijs in midden van platte schaal leggen. Rode peper erover strooien. Plakjes ham dubbelvouwen en halveren. Plakjes per soort langs rand van schaal leggen. Garneren met blaadjes munt.

tip

algemeenVers of gedroogd: Vervang verse rode peper door gedroogde chilipepertjes in een molentje en maal wat chilipeper boven de meloen.