bewaar
Salade van meloen, rucola en ham
Salade van meloen, rucola en ham
bewaar

Salade van meloen, rucola en ham

20 min. bereiden
259waarderingen

Ingrediënten

4 personen

145 g

Coburger ham

½

galiameloen

1

rode ui

75 g

rucola

1 tl

Franse mosterd

1 el

rodewijnazijn

3 el

olijfolie extra vierge

Aan de slag

1

Snijd de ham in reepjes en bak de ham in een koekenpan zonder olie of boter in 4 min. krokant. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Halveer de meloen, schep met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de meloen in stukjes. Snijd de ui in dunne ringen. Meng de meloen, rucola en ui in een schaal.

2

Klop in een kom de mosterd, azijn en de olie tot een vinaigrette en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de salade met de vinaigrette en breek de repen uitgebakken ham erboven.

tip

Vinaigrette maken

Instructievideo - 00:34 min.