bewaar
Lauwwarme salade van witte kool
Lauwwarme salade van witte kool
bewaar

Lauwwarme salade van witte kool

25 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

friszoete appel

½ bakje

hazelnoten

5 el

olijfolie extra vierge

2 el

wittewijnazijn

½ teen

knoflook

½

witte kool

1 pakje

Coburger rauwe ham

2 el

blanke rozijnen

Aan de slag

1

Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne parten. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop een dressing van 4 el olie, azijn, knoflook. Voeg naar smaak peper en zout toe.

2

Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ham in ca. 5 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak de kool met de rozijnen 2 min. op hoog vuur in het achtergebleven bakvet. Zet het vuur uit en meng de appel en de dressing door de kool.

3

Verdeel de salade over 4 borden, verdeel de ham erover en bestrooi met de hazelnoten. Lekker met gebakken aardappelpartjes en een rundertartaartje.

algemeenLekker bijgerecht: snijd de rest van de kool in reepjes en roerbak met 1 teen geperste knoflook. Bestrooi met geroosterde hazelnoten.