bewaar
Maaltijdsalade met lauwwarme rodekool
Maaltijdsalade met lauwwarme rodekool
bewaar

Maaltijdsalade met lauwwarme rodekool

Maaltijdsalade doet z'n winterjas aan! En wel in de vorm van rodekool en feta.

25 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rodekool

2

limoenen

1 el

vloeibare honing

3 el

extra vierge olijfolie

1 tl

baharat

95 g

hazelnoten

100 g

blanke rozijnen

150 g

AH Biologische feta 50+

40 g

verse platte peterselie

Maaltijdsalade doet z'n winterjas aan! En wel in de vorm van rodekool en feta.

Aan de slag

1

Verwijder de buitenste bladeren, stronk en witte kern van de rodekool. Snijd de kool in reepjes van een ½ cm dik. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2

Boen ondertussen de limoenen schoon, rasp de groene schil van de helft van de limoenen, pers beide limoenen uit. Meng het limoenrasp en -sap met de honing, olie en baharat tot een dressing.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

4

Laat de rodekool goed uitlekken in een vergiet en meng met de dressing en rozijnen.

5

Verkruimel de feta en snijd de peterselie fijn. Bestrooi de salade met de hazelnoten, feta en peterselie.

combinatietipLekker met ciabatta. Het gerecht niet meer glutenvrij.