Maal­tijd­sa­la­de met lauw­war­me ro­de­kool

Maaltijdsalade doet z'n winterjas aan! En wel in de vorm van rodekool en feta.

(4) waardeer
hollands hoofdgerecht Maaltijdsalade doet z'n winterjas aan! En wel in de vorm van rodekool en feta. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de buitenste bladeren, stronk en witte kern van de rodekool. Snijd de kool in reepjes van een ½ cm dik. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Boen ondertussen de limoenen schoon, rasp de groene schil van de helft van de limoenen, pers beide limoenen uit. Meng het limoenrasp en -sap met de honing, olie en baharat tot een dressing.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
  4. Laat de rodekool goed uitlekken in een vergiet en meng met de dressing en rozijnen.
  5. Verkruimel de feta en snijd de peterselie fijn. Bestrooi de salade met de hazelnoten, feta en peterselie.

combinatietip:

Lekker met ciabatta. Het gerecht niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 29 g
    waarvan suikers 23 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsalade met lauwwarme rodekool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met lauw­war­me ro­de­kool

1
1
  • 1 rodekool

Verwijder de buitenste bladeren, stronk en witte kern van de rodekool.

2
2

Snijd de kool in reepjes van een ½ cm dik. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

3
3
  • 2 limoenen

Boen ondertussen de limoenen schoon, rasp de groene schil van de helft van de limoenen, pers beide limoenen uit.

4
4
  • 1 el vloeibare honing
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl baharat

Meng het limoenrasp en -sap met de honing, olie en baharat tot een dressing.

5
5
  • 95 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

6
6
  • 100 g blanke rozijnen

Laat de rodekool goed uitlekken in een vergiet en meng met de dressing en rozijnen.

7
7
  • 150 g AH Biologische feta 50+
  • 40 g verse platte peterselie

Verkruimel de feta en snijd de peterselie fijn. Bestrooi de salade met de hazelnoten, feta en peterselie.

combinatietip:

Lekker met ciabatta. Het gerecht niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.