Maaltijdsalade met lauwwarme rodekool
Maaltijdsalade doet z'n winterjas aan! En wel in de vorm van rodekool en feta.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 rodekool
- 2 limoenen
- 1 el vloeibare honing
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 tl baharat
- 95 g hazelnoten
- 100 g blanke rozijnen
- 150 g AH Biologische feta 50+
- 40 g verse platte peterselie
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de buitenste bladeren, stronk en witte kern van de rodekool. Snijd de kool in reepjes van een ½ cm dik. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
- Boen ondertussen de limoenen schoon, rasp de groene schil van de helft van de limoenen, pers beide limoenen uit. Meng het limoenrasp en -sap met de honing, olie en baharat tot een dressing.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
- Laat de rodekool goed uitlekken in een vergiet en meng met de dressing en rozijnen.
- Verkruimel de feta en snijd de peterselie fijn. Bestrooi de salade met de hazelnoten, feta en peterselie.
combinatietip:
Lekker met ciabatta. Het gerecht niet meer glutenvrij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 14 g
-
koolhydraten 29 g
waarvan suikers 23 g -
vet 34 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 400 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Maaltijdsalade met lauwwarme rodekool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Maaltijdsalade met lauwwarme rodekool
- 1 rodekool
Verwijder de buitenste bladeren, stronk en witte kern van de rodekool.
Snijd de kool in reepjes van een ½ cm dik. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
- 2 limoenen
Boen ondertussen de limoenen schoon, rasp de groene schil van de helft van de limoenen, pers beide limoenen uit.
- 1 el vloeibare honing
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 tl baharat
Meng het limoenrasp en -sap met de honing, olie en baharat tot een dressing.
- 95 g hazelnoten
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
- 100 g blanke rozijnen
Laat de rodekool goed uitlekken in een vergiet en meng met de dressing en rozijnen.
- 150 g AH Biologische feta 50+
- 40 g verse platte peterselie
Verkruimel de feta en snijd de peterselie fijn. Bestrooi de salade met de hazelnoten, feta en peterselie.
combinatietip:
Lekker met ciabatta. Het gerecht niet meer glutenvrij.