Koolsalade

Liefhebber van knapperig en volle smaken? Dan is dit jouw salade.

130 kcal

15 min. bereiden, 10 min. wachten

3.8/5

(4)

Ingrediënten

Aantal personen

2010 nr. 12 - Kerst nieuw-klassiek

december 2024 - december 2024

Aan de slag

  1. Verwijder de harde kern van de kool en snijd de kool, bij voorkeur met een mandoline, in flinterdunne plakjes. Meng 2 el vocht uit de pot augurken (per 4 personen), de azijn, mosterd en olie tot een dressing en masseer met schone handen door de kool.

  2. Snijd de appel in 4 parten, snijd de parten in dunne plakken en de plakken in dunne repen. Snijd de bosui in flinterdunne, schuine ringen. Snijd de augurken in dunne plakjes. Snijd de peterselie fijn.

  3. Meng de appel, bosui, augurk en peterselie door de kool en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • combinatietipLekker op een (vega)burger of als bijgerecht bij de barbecue.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Koolsalade

Liefhebber van knapperig en volle smaken? Dan is dit jouw salade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig