As­per­ges met zee­kraal

(98) waardeer
hollands bijgerecht 4 personen
4 98

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de krieltjes en kook ze in 12 min. in water met zout net gaar. Meng ondertussen de mosterd, azijn, zonnebloemolie, peterselie en sjalot. Giet de krieltjes af en meng het mosterdmengsel er meteen door.
  2. Leg de asperges in een pan, schenk er koud water bij tot ze net onder staan en breng aan de kook. Kook ze 5 min., draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het warme water liggen.
  3. Spoel ondertussen de zeekraal af onder koud water. Snijd met een scherp mesje een klein stukje van de wat harde onderkant. Kook de zeekraal 1 min. Giet de asperges en zeekraal af en laat uitlekken.
  4. Schep de aardappelsalade op een platte schaal en meng de asperges en zeekraal erdoor. Besprenkel met de olijfolie. Lekker met gekookte eieren.
video

As­per­ges schil­len

instructievideo - 00:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.