Meloensalade met ham, bramen en basilicum
275 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 kleine
200 g
4 eetlepels
2 eetlepels
1 zakje
2 bakjes
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2004 nr. 09 - Zinderende zomer
Meloenen halveren, met lepel pitjes eruit scheppen en grove krullen uit vruchtvlees scheppen (of met meloenbolletjessteker bolletjes uit vruchtvlees steken). Lege meloenhelften ondersteboven in vergiet laten uitlekken. Ham in stukken scheuren. In schaal dressing kloppen van olie, citroensap en wat grofgemalen peper. Meloen en ham erdoor mengen. Basilicum met bramen losjes door salade scheppen. Salade over vier borden verdelen of eerst in lege meloenhelft scheppen. Klein plakje van onderkant afsnijden, dan staat meloen steviger.
Meloensalade met ham, bramen en basilicum

voorgerecht
4 personen
275 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Meloenen halveren, met lepel pitjes eruit scheppen en grove krullen uit vruchtvlees scheppen (of met meloenbolletjessteker bolletjes uit vruchtvlees steken). Lege meloenhelften ondersteboven in vergiet laten uitlekken. Ham in stukken scheuren. In schaal dressing kloppen van olie, citroensap en wat grofgemalen peper. Meloen en ham erdoor mengen. Basilicum met bramen losjes door salade scheppen. Salade over vier borden verdelen of eerst in lege meloenhelft scheppen. Klein plakje van onderkant afsnijden, dan staat meloen steviger.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 kleine galiameloenen
200 g rauwe ham
4 eetlepels milde olijfolie
2 eetlepels citroensap
0 versgemalen peper
1 zakje verse basilicum
2 bakjes bramen




