bewaar
Meloensalade met ham, bramen en basilicum
Meloensalade met ham, bramen en basilicum
bewaar

Meloensalade met ham, bramen en basilicum

15 min. bereiden
26waarderingen

    Ingrediënten

    4 personen

    2 kleine

    galiameloenen

    200 g

    rauwe ham

    4 eetlepels

    milde olijfolie

    2 eetlepels

    citroensap

    versgemalen peper

    1 zakje

    verse basilicum

    2 bakjes

    bramen

    Aan de slag

    Meloenen halveren, met lepel pitjes eruit scheppen en grove krullen uit vruchtvlees scheppen (of met meloenbolletjessteker bolletjes uit vruchtvlees steken). Lege meloenhelften ondersteboven in vergiet laten uitlekken. Ham in stukken scheuren. In schaal dressing kloppen van olie, citroensap en wat grofgemalen peper. Meloen en ham erdoor mengen. Basilicum met bramen losjes door salade scheppen. Salade over vier borden verdelen of eerst in lege meloenhelft scheppen. Klein plakje van onderkant afsnijden, dan staat meloen steviger.