bewaar
Meloensalade met ham, bramen en basilicum
Meloensalade met ham, bramen en basilicum
bewaar

Meloensalade met ham, bramen en basilicum

15 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

2 kleine

galiameloenen

200 g

rauwe ham

4 eetlepels

milde olijfolie

2 eetlepels

citroensap

versgemalen peper

1 zakje

verse basilicum

2 bakjes

bramen

Aan de slag

Meloenen halveren, met lepel pitjes eruit scheppen en grove krullen uit vruchtvlees scheppen (of met meloenbolletjessteker bolletjes uit vruchtvlees steken). Lege meloenhelften ondersteboven in vergiet laten uitlekken. Ham in stukken scheuren. In schaal dressing kloppen van olie, citroensap en wat grofgemalen peper. Meloen en ham erdoor mengen. Basilicum met bramen losjes door salade scheppen. Salade over vier borden verdelen of eerst in lege meloenhelft scheppen. Klein plakje van onderkant afsnijden, dan staat meloen steviger.