bewaar
Meloenkrullen met Parmaham en basilicum
Meloenkrullen met Parmaham en basilicum
bewaar

Meloenkrullen met Parmaham en basilicum

Bijzonder: de helft van de basilicum wordt krokant gefrituurd.

15 min. bereiden
15 min. wachten
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse basilicum

1

galiameloen

1 el

appelciderazijn

150 ml

traditionele olijfolie

200 g

parmaham

Dit heb je nodig

  • kaasschaaf

  • keukenpapier

Bijzonder: de helft van de basilicum wordt krokant gefrituurd.

Aan de slag

1

Neem de helft van de basilicumblaadjes en leg op elkaar, rol samen in de lengte op en snijd met een scherp mes in flinterdunne reepjes. Snijd de meloen in vieren en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees van de schil en schaaf met een kaasschaaf in grillige plakken. Schep in een kom de meloen om met het basilicum, de azijn en wat grofgemalen peper. Laat de smaken minstens 15 min. intrekken.

2

Verhit in een heel klein pannetje een bodem olie. Dompel de rest van de basilicumblaadjes met enkele tegelijk onder in de olie en frituur de blaadjes ca. 30 sec., tot ze glazig en krokant zijn. Schep met een vork of een kleine schuimspaan de blaadjes uit de olie en laat op keukenpapier uitlekken. Snijd de ham in repen en verdeel samen met de gemarineerde meloenkrullen over de borden. Garneer de borden met het gefrituurde basilicum.

tip

algemeenDe geschiktste hamsoorten zijn rauwe-hamfeuilletine (Aoste), Serranoham of Kempische ham.