bewaar
Soepstengels gewikkeld in parmaham
Soepstengels gewikkeld in parmaham
bewaar

Soepstengels gewikkeld in parmaham

Met zelfgemaakte pesto en geserveerd in mooie glaasjes is dit een feestelijk voorgerecht of amuse.

20 min. bereiden
182waarderingen

Ingrediënten

8 personen

15 g

verse basilicum

150 g

Kalamata-olijven zonder pit

1 tl

kappertjes

4 el

traditionele olijfolie

1 teen

knoflook

4

soepstengels

8 plakjes

parmaham

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Met zelfgemaakte pesto en geserveerd in mooie glaasjes is dit een feestelijk voorgerecht of amuse.

Aan de slag

1

Houd grote blaadjes basilicum apart. Maal de rest van het basilicum, de olijven, kappertjes, olijfolie en knoflook tot een grove tapenade. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

2

Schep een eetlepel tapenade in de hoge glaasjes. Breek de soepstengels doormidden en leg om iedere halve soepstengel een basilicumblaadje en wikkel er een plakje parmaham omheen. Steek de stengels in de tapenade.