bewaar
Scheermessen met chorizo en olijven
Scheermessen met chorizo en olijven
bewaar

Scheermessen met chorizo en olijven

Zin in vis vooraf? Dit smaakvolle gerecht is klaar in een kwartiertje!

15 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

scheermessen

3 el

traditionele olijfolie

40 g

chorizo Iberico

2 tenen

knoflook

15 g

verse peterselie

100 g

Kalamata-olijven zonder pit

Zin in vis vooraf? Dit smaakvolle gerecht is klaar in een kwartiertje!

Aan de slag

1

Verwijder de schelpen die kapot zijn en spoel de scheermesjes in koud water. Verhit de olie in een hapjespan en bak de chorizo in 5 min. krokant. Snijd ondertussen de knoflook en peterselie fijn. Snijd de olijven in stukjes. Schep de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat de olie in de pan.

2

Bak de scheermesjes en knoflook met peper en zout 3-5 min. op hoog vuur in de chorizo-olie, tot de schelpen openstaan. Schep regelmatig voorzichtig om. Verwijder de schelpen die nog dicht zijn. Schep op een grote schaal. Meng de peterselie en olijven erdoor en verkruimel de chorizo erboven.

tip

combinatietipLekker met citroenpartjes en ciabatta.