bewaar
Pittige penne met kip, aubergine en olijven
Pittige penne met kip, aubergine en olijven
bewaar

Pittige penne met kip, aubergine en olijven

Door de chipotlepeper krijg dit pastagerecht een lekker peperig tintje.

20 min. bereiden
licht pittig
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

300 g

gesneden uien

2

aubergines

400 g

kipdijfiletreepjes

1 el

chipotlepeper in adobosaus in pot

250 g

crème fraîche

100 ml

water

250 g

penne

100 g

Kalamata-olijven zonder pit

15 g

verse basilicum

Door de chipotlepeper krijg dit pastagerecht een lekker peperig tintje.

Aan de slag

1

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de gesneden uien 5 min. Snijd ondertussen de aubergine in stukjes van 1½ x 1½ cm. Voeg de kipdijfiletreepjes en de Flavour Pot kruidenpasta toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de aubergine toe en bak 3 min. op hoog vuur mee. Voeg de crème fraîche en het hete water toe, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op middelhoog vuur stoven. Roer af en toe.

2

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en meng de olijven door de saus. Garneer met het basilicum.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pittige penne met kip, aubergine en olijven

Door de chipotlepeper krijg dit pastagerecht een lekker peperig tintje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig