Pittige penne met kip, aubergine en olijven
Door de kant-en-klare kruidenpasta krijg dit pastagerecht een lekker peperig tintje.

Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bereiden
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de gesneden uien 5 min. Snijd ondertussen de aubergine in stukjes van 1½ x 1½ cm. Voeg de kipdijfiletreepjes en de Flavour Pot kruidenpasta toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de aubergine toe en bak 3 min. op hoog vuur mee. Voeg de crème fraîche en het hete water toe, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op middelhoog vuur stoven. Roer af en toe.
- Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en meng de olijven door de saus. Garneer met het basilicum.
bewaartip:
Bewaar de rest van de Flavour Pot afgesloten in de koelkast (max. 7 dagen). Lekker als smaakmaker in een curry of Aziatische soep.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 765 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 59 g
-
vet 43 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 750 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pittige penne met kip, aubergine en olijven
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige penne met kip, aubergine en olijven
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g gesneden uien
- 2 aubergines
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de gesneden uien 5 min. Snijd ondertussen de aubergine in stukjes van 1½ x 1½ cm.
- 400 g kipdijfiletreepjes
- ½ kuipje Knorr Flavour Pot Mixed Chillies
Voeg de kipdijfiletreepjes en de Flavour Pot kruidenpasta toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de aubergine toe en bak 3 min. op hoog vuur mee.
- 250 g crème fraîche
- 100 ml water
Voeg de crème fraîche en het hete water toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op middelhoog vuur stoven. Roer af en toe.
- 250 g penne
- 100 g Kalamata-olijven zonder pit
- 15 g verse basilicum
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en meng de olijven door de saus. Garneer met het basilicum.
bewaartip:
Bewaar de rest van de Flavour Pot afgesloten in de koelkast (max. 7 dagen). Lekker als smaakmaker in een curry of Aziatische soep.