Ge­gril­de me­loen met par­ma­ham van de bbq

De klassieker ham met meloen, maar dan van de bbq. Die nieuwe zomerjas past 'm goed!

(2) waardeer
bijgerecht De klassieker ham met meloen, maar dan van de bbq. Die nieuwe zomerjas past 'm goed! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Halveer de meloen en verwijder de pitten en draderige binnenkant. Snijd elke helft in 4 parten en verwijder de schil.
  2. Gril de meloenparten ca. 10 min. op de barbecue tot er grilstrepen ontstaan, ze hoeven niet helemaal warm te worden. Keer halverwege. Laat de meloen afkoelen.
  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de halve citroen en pers de (halve) vrucht uit. Roer een dressing van de olie en 1 el citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de rucola over een grote, platte schaal. Giet de dressing erover en hussel door elkaar. Verdeel de meloenparten over de schaal. Drapeer er de plakken parmaham over. Bestrooi met het citroenrasp en maal er eventueel nog peper over.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 8 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde meloen met parmaham van de bbq

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de me­loen met par­ma­ham van de bbq

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 1 cantaloupemeloen

Halveer de meloen en verwijder de pitten en draderige binnenkant. Snijd elke helft in 4 parten en verwijder de schil.

3
3

Gril de meloenparten ca. 10 min. op de barbecue tot er grilstrepen ontstaan, ze hoeven niet helemaal warm te worden.

4
4

Keer halverwege. Laat de meloen afkoelen.

5
5
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de halve citroen en pers de (halve) vrucht uit.

6
6
  • 2 el traditionele olijfolie

Roer een dressing van de olie en 1 el citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

7
7
  • 85 g rucola

Verdeel de rucola over een grote, platte schaal. Giet de dressing erover en hussel door elkaar.

8
8
  • 90 g parmaham

Verdeel de meloenparten over de schaal. Drapeer er de plakken parmaham over. Bestrooi met het citroenrasp en maal er eventueel nog peper over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.