BBQ-sa­la­de met ge­gril­de me­loen, aman­de­len en fe­ta

Wist je dat je meloen ook kunt grillen? Lekker in een salade bij de barbecue.

(11) waardeer
bijgerecht Wist je dat je meloen ook kunt grillen? Lekker in een salade bij de barbecue. 4 personen
5 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Halveer de meloen en verwijder de pitten en de draderige binnenkant. Snijd elke helft in 4 parten en verwijder de schil.
  2. Gril de meloenparten aan beide kanten op de barbecue of in de grillpan tot er grillstrepen ontstaan. De meloen hoeft niet door en door warm te worden. Laat de meloen a‰fkoelen. Hak de amandelen grof. Snijd de feta in blokjes.
  3. Verdeel de rucola over een grote platte schaal. Leg de meloen erop en verdeel de feta erover. Besprenkel met de cremaceto en olijfolie en bestrooi met de amandelen.

bereidingstip:

Dit gerecht kun je deels een halve dag van tevoren maken: gril de meloen, hak de amandelen en snijd de feta.

Tip:

De salade meenemen? Verpak alle ingrediënten apart en meng ter plekke.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

BBQ-salade met gegrilde meloen, amandelen en feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

BBQ-sa­la­de met ge­gril­de me­loen, aman­de­len en fe­ta

1
1

Steek de barbecue aan of verhit de grillpan.

2
2
  • 1 cantaloupemeloen

Halveer de meloen en verwijder de pitten en de draderige binnenkant. Snijd elke helft in 4 parten en verwijder de schil.

3
3

Gril de meloenparten aan beide kanten op de barbecue of in de grillpan tot er grillstrepen ontstaan. De meloen hoeft niet door en door warm te worden.

4
4
  • 50 g gerookte amandelen
  • 150 g feta

Laat de meloen a‰fkoelen. Hak de amandelen grof. Snijd de feta in blokjes.

5
5
  • 125 g rucola

Verdeel de rucola over een grote platte schaal. Leg de meloen erop en verdeel de feta erover.

6
6
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 2 el Mazzetti cremaceto

Besprenkel met de cremaceto en olijfolie en bestrooi met de amandelen.

bereidingstip:

Dit gerecht kun je deels een halve dag van tevoren maken: gril de meloen, hak de amandelen en snijd de feta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.