bewaar
BBQ-salade met gegrilde meloen, amandelen en feta
BBQ-salade met gegrilde meloen, amandelen en feta
bewaar

BBQ-salade met gegrilde meloen, amandelen en feta

Wist je dat je meloen ook kunt grillen? Lekker in een salade bij de barbecue.

15 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

cantaloupemeloen

50 g

gerookte amandelen

150 g

feta

125 g

rucola

2 el

Mazzetti cremaceto

1 el

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • barbecue of grillpan

Wist je dat je meloen ook kunt grillen? Lekker in een salade bij de barbecue.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Halveer de meloen en verwijder de pitten en de draderige binnenkant. Snijd elke helft in 4 parten en verwijder de schil.

2

Gril de meloenparten aan beide kanten op de barbecue of in de grillpan tot er grillstrepen ontstaan. De meloen hoeft niet door en door warm te worden. Laat afkoelen. Hak de amandelen grof. Snijd de feta in blokjes.

3

Verdeel de rucola over een grote platte schaal. Leg de meloen erop en verdeel de feta erover. Besprenkel met de cremaceto en olijfolie en bestrooi met de amandelen.

tip

bereidingstipDit gerecht kun je deels een halve dag van tevoren maken: gril de meloen, hak de amandelen en snijd de feta. Verpak alle ingrediënten apart en meng vlak voor serveren.

algemeenDe salade meenemen? Verpak alle ingrediënten apart en meng ter plekke.