Win­ter­se kriel­sa­la­de met aman­de­len en ro­ze­ma­rijn

Aardappeltjes met rozemarijn is natuurlijk een klassieke combi, maar met mosterd, augurkjes en amandelen is het weer helemaal van nu.

(0) waardeer
bijgerecht Aardappeltjes met rozemarijn is natuurlijk een klassieke combi, maar met mosterd, augurkjes en amandelen is het weer helemaal van nu. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappeltjes met schil in 15 min. in water met zout en giet af. Haal ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd zo fijn mogelijk. Meng in een kommetje met de mosterd en azijn. Klop met een vork of een garde de olie erdoor. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Halveer de warme krielaardappeltjes en snijd grote exemplaren in kwarten. Doe ze in een schaal en schep de dressing erdoor. Snijd de augurkjes in kleine stukjes en hak de amandelen grof. Meng door de aardappelsalade en serveer direct.

bereidingstip:

Meng pas vlak voor het serveren de amandelen erdoor, anders verliezen ze hun knapperigheid.

Tip:

De salade is lauw op z’n lekkerst, maar ’m koud eten kan ook.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Winterse krielsalade met amandelen en rozemarijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­se kriel­sa­la­de met aman­de­len en ro­ze­ma­rijn

1
1
  • 1 kg krielaardappeltjes in de schil

Kook de aardappeltjes met schil in 15 min. in water met zout en giet af.

2
2
  • 5 g verse rozemarijn

Haal ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd zo fijn mogelijk.

3
3
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el natuurazijn wit

Meng in een kommetje met de mosterd en azijn.

4
4
  • 2½ el extra vierge olijfolie

Klop met een vork of een garde de olie erdoor. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Halveer de warme krielaardappeltjes en snijd grote exemplaren in kwarten. Doe ze in een schaal en schep de dressing erdoor.

6
6
  • 30 g cornichons
  • 50 g gerookte amandelen

Snijd de augurkjes in kleine stukjes en hak de amandelen grof.

7
7

Meng door de aardappelsalade en serveer direct.

bereidingstip:

Meng pas vlak voor het serveren de amandelen erdoor, anders verliezen ze hun knapperigheid.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.