bewaar
Winterse krielsalade met amandelen en rozemarijn
Winterse krielsalade met amandelen en rozemarijn
bewaar

Winterse krielsalade met amandelen en rozemarijn

Aardappeltjes met rozemarijn is natuurlijk een klassieke combi, maar met mosterd, augurkjes en amandelen is het weer helemaal van nu.

30 min. bereiden
1waardering

Ingrediënten

4 personen

1 kg

krielaardappeltjes in de schil

5 g

verse rozemarijn

1 el

grove mosterd

1 el

natuurazijn wit

2½ el

extra vierge olijfolie

30 g

cornichons

50 g

gerookte amandelen

Aardappeltjes met rozemarijn is natuurlijk een klassieke combi, maar met mosterd, augurkjes en amandelen is het weer helemaal van nu.

Aan de slag

1

Kook de aardappeltjes met schil in 15 min. in water met zout en giet af. Haal ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd zo fijn mogelijk. Meng in een kommetje met de mosterd en azijn. Klop met een vork of een garde de olie erdoor. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.

2

Halveer de warme krielaardappeltjes en snijd grote exemplaren in kwarten. Doe ze in een schaal en schep de dressing erdoor. Snijd de augurkjes in kleine stukjes en hak de amandelen grof. Meng door de aardappelsalade en serveer direct.

algemeenDe salade is lauw op z’n lekkerst, maar ’m koud eten kan ook.

bereidingstipMeng pas vlak voor het serveren de amandelen erdoor, anders verliezen ze hun knapperigheid.