bewaar
Aardappelsalade met rucola en olijven
Aardappelsalade met rucola en olijven
bewaar

Aardappelsalade met rucola en olijven

30 min. bereiden
1 uur wachten
105waarderingen

Ingrediënten

12 personen

1 kg

krielaardappeltjes in de schil

1

sinaasappel

½

citroen

150 ml

olijfolie extra vierge

3 eetlepels

kappertjes

1 zakje

bosuitjes

peper

1 potje

olijven

2 zakken

rucola

Aan de slag

Snijd de krieltjes in de lengte in vieren en kook ze in ruim water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar. Laat de aardappeltjes in een vergiet uitlekken. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil er dun af. Pers de sinaasappel en de citroen uit. Klop in een grote schaal het sap met de sinaasappelrasp en de olijfolie tot een dressing. Roer de kappertjes en bosuitjes erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de warme aardappeltjes met de olijven door de salade. Laat de salade minstens 1 uur staan - liever 2-3 uur op een koele plek - zodat de smaken goed kunnen intrekken. Schep vlak voor het serveren de rucola door de salade.