bewaar
Griekse aardappelsalade met olijven & witte kaas
Griekse aardappelsalade met olijven & witte kaas
bewaar

Griekse aardappelsalade met olijven & witte kaas

30 min. bereiden
30 min. wachten
53waarderingen

Ingrediënten

10 personen

2 kg

aardappels

1

citroen

1 el

grove mosterd

100 ml

olijfolie extra vierge

2 el

tijmblaadjes

1 pot

zwarte olijven

200 g

Griekse witte kaas

2 eetlepels

kappertjes

1 zak

botersla

Aan de slag

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 1-2 cm en kook ze in 10 minuten beetgaar. Klop in een grote schaal het citroensap met de mosterd, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de tijm, olijven, kaas en kappertjes erdoor. Giet de aardappelen af en schep de nog warme blokjes door de dressing. Laat de salade afkoelen tot kamertemperatuur en laat daarna nog minstens een halfuur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Schep vlak voor het serveren de salade luchtig om en schep de botersla erdoor.