bewaar
Sunshine salad
Sunshine salad
bewaar

Sunshine salad

Vrolijk gekleurd lunch- of brunchgerecht met een explosie aan smaken.

25 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

maiskolven

200 g

quinoa

2

grapefruits

1

eetrijpe avocado

15 g

verse munt

50 g

gerookte amandelen

2 el

extra vierge olijfolie

100 g

taugé

35 g

veldsla

Vrolijk gekleurd lunch- of brunchgerecht met een explosie aan smaken.

Aan de slag

1

Kook de maiskolven in 20 min. gaar. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat op een platte schaal iets afkoelen.

2

Schil ondertussen met een scherp mes de oranje en witte schil van de grapefruit. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen en meng met het grapefruitsap. Snijd de munt fijn. Hak de amandelen grof.

3

Giet de mais af en snijd met een scherp mes van boven naar beneden de maiskorrels los. Meng met de munt, olie en taugé door de quinoa en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de veldsla over een schaal en schep de quinoa erop. Verdeel de avocadorepen en grapefruitpartjes erover. Garneer met de gerookte amandelen.

tip

variatietipOok lekker met 'AH quinoa en bulgur' (voorgekookt). Gebruik dan 500 g voor 4 personen. Het recept is dan niet meer glutenvrij

bereidingstipJe kunt de salade 1 dag van tevoren bereiden. Voeg dan de avocado, munt en veldsla vlak voor serveren toe.

Maiskolven bereiden

Instructievideo - 01:21 min.

Sunshine salad met verse quinoa en bulgur

Instructievideo - 00:36 min.