bewaar
Vegabowl met geroosterde boerenkool en gepocheerd ei
Vegabowl met geroosterde boerenkool en gepocheerd ei
bewaar

Vegabowl met geroosterde boerenkool en gepocheerd ei

Rooster je boerenkool eens in de oven! En geef hem daarna een mooi plekje in dit fijne bowlgerecht.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

gesneden boerenkool

3 el

sojasaus

2 el

milde olijfolie

300 g

driekleurenquinoa

1 el

azijn

4

middelgrote eieren

200 g

snoeptomaatjes

2

eetrijpe avocado's

4 el

gerookte amandelen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • schuimspaan

Rooster je boerenkool eens in de oven! En geef hem daarna een mooi plekje in dit fijne bowlgerecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Meng de boerenkool met de sojasaus en olie. Verdeel de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven 18-20 min. Schep halverwege om.

3

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Breng een laag van ca. 6 cm water aan de kook in een hapjespan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Maak met een lepel een draaikolk in het water en breek hier het ei boven. Pocheer 3 min. Haal met een schuimspaan uit het water en laat goed uitlekken. Herhaal met de andere eieren.

5

Halveer ondertussen de tomaten. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Hak de amandelen grof.

6

Verdeel de quinoa, boerenkool en tomaatjes over kommen. Verdeel de plakjes avocado als een waaier over de kommen, leg het gepocheerde ei erop en bestrooi met de amandelen.

Vegabowl met geroosterde boerenkool en gepocheerd ei

Instructievideo - 00:35 min.